Inspekcija opet zaustavila pogon za 'eksplosanaciju' terena bivše tvornice

radnici25. srpnja nastavljeni su radovi tvrtke "Colligo" na eksploataciji, odnosno "sanaciji" terena bivše tvornice "Dalmacija" u Dugom Ratu. Nakon prvog zatvaranja privremenog "sanacijskog" postrojenja oko 100 radnika tvrtke "Colligo" Dugi Rat ostalo je bez posla. Desetak dana nakon nastavka radova, kada su radnici nakon dvomjesječne pauze vraćeni na posao, inspekcija nadležnog ministarstva opet izlazi na teren i zaustavlja radove. Zbog uočenih nepravilnosti inspektori zapečaćuju strojeve za preradu šljake, te strojeve za prijevoz šljake ...

COLLIGO

Inspekcija opet zaustavila pogon za 'eksplosanaciju' terena bivše tvornice

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Jerčić i arhiva DR

eksplosanacija terena u Dugom RatuU ping-pong utakmici "Engleza" i Ministarstva radnici, naši sumještani, opet ostaju bez posla. Vreće s metalom "Englezi" će uredno prodati na tržištu, a Dugoraćanima ostaviti "brda" izvađenog otpada (ne baš bezopasnog). Sanacija na hrvatski način.

Kako će se cijela situacija razvijati i kada će se problemi riješiti, odnosno kada će vlasnik i uprava tvrtke "Colligo" više ishodovati sve potrebne dozvole za nastavak radova u skladu sa zakonima RH (ili, ako je pak riječ o "nečemu drugome", prijaviti DORH-u birokrate i "mamipare" koji im otežavaju posao), te nastaviti sa radovima na sanaciji zemljišta kao preduvjetu za izgradnju hotelsko-turističkog naselja, a ne na gomilanju izvađenog otpada na području bivše tvornice - preostaje nam samo nagađati.

Dotad radnici "Colliga", 100-tinjak njih, opet ostaju bez posla. Deja vu. Već viđeno. Hrvatska klasika.

radnici colliga
radnici colliga
radnici colliga

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and one member online

  • admin