Rea Karninčić: Talijani se žale na cijene

- Hoće li nam i koliko prekomorskih susjeda doći ovoga ljeta? - zapitala je Ružica Mikačić, novinarka Slobodne Dalmacije i predsjednica Turističke zajednice grada Splita, našu dugoraćanku s Milanskom adresom, Reu Karninčić, vlasnicu turističke agencije "Solo Croazia" iz Milana, koju dugoraćani ipak ponajviše pamte po njenom ocu Ivici Karninčiću, uspješnom direktoru iz zlatnih vremena dugoratske tvornice "Dalmacija". Više o prodaji turističkih aranžmane za Hrvatsku na talijanskom tržištu pročitajte u nastavku ...

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Hoće li nam i koliko prekomorskih susjeda doći ovoga ljeta?
 
- Mislim da će Talijana ove godine u Hrvatskoj biti manje, a najvažniji razlog za to je što se u Italiji u zadnje vrijeme teško živi, plaće su sve manje i zadnja su zemlja Europi po rastu standarda...
 
Koji oblik promocije biste Vi sugerirali?
 
- Talijani su zaljubljenici u nogomet i ne znam zašto i ne koristimo naše nogometaše iz Milana koji i ovdje iznimno popularni i promoviraju Hrvatsku. Puzdano znam da bi na štand HTZ-a na sajmu u Milanu došao Dario Šimić da ga se zvalo.
 
Što kažu poslovni partneri koji prodaju aranžmane za Hrvatsku?

 
- Žale se na cijene. Pojedini smještaji su nerealno skupi, a u tome se izdvaja "Sunčani Hvar" koji je lani imao enormne cijene, a onda su ih usred sezone spustili za 50 posto! Ove godine pristupili su ozbiljnije partnerima i nadamo se da neće biti takvih ekscesa koji štete svima.
 
U Italiji nam zamjeraju da su neki hoteli izvrsno uređeni, a u mjestu nema ničega na toj razini?
 
- Gost koji plati 200 eura za noćenje u hotelu, ne može shvatiti da nema zabavu na istoj razini u mjestu, pa čak nema ni gdje parkirati automobil. To je posao lokalnih ljudi.

Povezani članci

Who's Online

We have 342 guests and no members online