Iz Regije..

Omiš: Smanjenje stope komunalnog doprinosa za stambene zgrade

promišljajNakon višemjesečnoga čekanja omiško je Gradsko vijeće na svojoj jučerašnjoj sjednici izglasalo smanjenje stope komunalnog doprinosa za stambene zgrade koje u nekim slučajevima iznosi i 70 posto. Pri izračunu je ključan obujam građevine, pa tako na najpovoljniji popust od 70 posto pravo imaju vlasnici objekata do 700 kubičnih metara obujma, dok će se za objekte od 701 do 1200 kubika plaćati 50 posto manje komunalnih obveza, od 1201 do 2000 kubičnih metara 30 posto manje, a za građevine iznad 2001 kubika sve ostaje po starom cjeniku. Kada se, pak, postojeća građevina dograđuje ili nadograđuje, komunalni doprinos se obračunava za razliku u obujmu, a primjenjuje se koeficijent umanjenja koji vrijedi za ukupni obujam građevine. Temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, na visinu komunalnog doprinosa dodatno će se odobriti popust od 15 posto za jednokratno plaćanje komunalnog doprinosa. Donesena je i odluka o broju etaža koje se mogu ozakoniti na nezakonito izgrađenoj zgradi ...

GRADSKO VIJEĆE GRADA OMIŠA

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Slobodna Dalmacija

Na zgradi izgrađenoj protivno prostornom planu, ali unutar građevinskog područja, moći će se tako ozakoniti ukupno osam etaža, od kojih je zadnja potkrovlje. A za zgrade koje se nalaze izvan građevinskog područja ukupno će se moći legalizirati pet etaža.

Srednja škola na Priku i dalje na čekanju

Vijećnička pitanja debelo su probila poslovnikom predviđenih sat vremena. Ipak, zanimljivo je bilo čuti kako je snježno nevrijeme u veljači ove godine Grad koštalo oko 700.000 kuna, ali i da brojni trgovački lanci na ušću Cetine traže idealan poslovni prostor kako bi konkurirali do sada neprikosnovenom 'Studencu'.

Gradonačelnik Ivan Škaričić vijećnike je, pak, izvijestio kako je Grad učinio sve da se na Priku napokon počne graditi nova zgrada Srednje škole, te da je sada red na državi da povuče konkretan potez.

Povezani članci

Who's Online

We have 228 guests and one member online

  • admin