Željan Bosnić: Bespoštednom borbom od prve do zadnje sekunde

Željan BosnićRukometaši Hrvatskog dragovoljca nakon osvojenih bodova u gostujućoj utakmici protiv Umaga u nedjelju u 16.kolu HRL-a na domaćem parketu očekuju Osječane. Vratar dugoraćana Željan Bosnić tvrdi da su utakmicom protiv Umaga dokazali da se mogu nositi i sa najboljima u ligi te kako im je ta pobjeda veliki poticaj ka glavnom cilju, ostanku u ligi. Dodaje i još kako protiv Osijeka ne očekuje nimalo laganu utakmicu, stoga će bez respekta uključiti dalmatinski inat ...

RUKOMET (M)

ŽELJAN BOSNIĆ

Bespoštednom borbom od prve do zadnje sekunde

Izvor: rkhd.hr

U Umagu smo ušli u utakmicu hrabro jer smo znali da nemamo što izgubit. Nakon polovine prvog dijela smo osjetili kako možemo igrati s njima u toj utakmici, stoga smo nastojali samo koncentrirano igrati do kraja, boriti se za svaku loptu pa kako završilo.

U drugom dijelu nas je sreća pomazila jer smo u tri navrata imali dva igrača manje i uspjeli zadržati rezultat. U posljednjih 5 minuta smo odigrali besprijekorno, ja sam obranio 2 zicera, a momci su u napadu odigrali besprijekorno.

željan bosnić

- Odigrali smo stvarno cijeli susret hrabro i koncentrirano, te prije svega dokazali sebi kako se možemo nositi i sa najboljima u ligi. Ne bi isticao samo sebe, iako znam da bez dobrih obrana golmana se ne može pobijediti pogotovo u gostima, svi su odigrali stvarno odlično, kako u obrani tako i u napadu.

Ovo nam je veliki poticaj ka glavnom cilju koji je ostanak u ligi, jer sada sve držimo u svojim rukama. Ova nam pobjeda nam ne smije udariti u glavu, nego moramo ici iz susreta u susret, jer moramo još puno raditi do kraja sezone kako bi ostali, sada protiv Osijeka moramo opet od prve sekunde ići na glavu, bez ikakvog kompromisa jer samo tako možemo pobijediti.

Nemamo mi još uvijek nekakvu individualnu kvalitetu u momčadi stoga jedino bespoštednom borbom od prve do zadnje sekunde kao u Umagu možemo do sljedećih pobjeda, ja se osobno ne zamaram protivnikom već jedinom svojom formom i igrom svoje momčadi pokazali smo kako možemo, sad samo moramo to i nastaviti.

Naravno očekujem pobjedu, ali nikako ne očekujem laganu utakmicu, nismo mi momčad koja lako lomi protivnike, stoga jedino na glavu, bez respekta uključit dalmatinski imat od početka i to je recept kako za Osijek tako i za sve sljedeće susrete.

16. kolo 1. Hrvatske rukometne lige između Rk Hrvatski dragovoljac – Rk Osijek odigrat će se 24.02. u 15:30 u SC Gripe u Splitu.

Povezani članci

Who's Online

We have 599 guests and no members online