Rukomet (M): Oscilacijama do poraza

rukomet, RK HD u SplituRK EMC–SPLIT II - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  26:25 (12:12). Da će biti teško i borbeno, to smo znali i prije početka utakmice. Da ćemo morati „poginuti“ na terenu i boriti se i protiv mnogo više faktora od same ekipe Splita II, i tome smo se nadali i to smo očekivali. Ako ne ubrzamo loptu u napadu i ne zaigramo „luduobranu, da nećemo dobiti utakmicu, i to smo razmišljali. No, kad odvrtim film s kraja utakmice, ne mogu se ni danas, nakon prospavane noći, oteti dojmu da smo sami sebe pobjedili. Usprkos svemu i nekim čimbenicima na koje mi kao „maliklub jako teško možemo utjecati ...

Split, 28.09.2008. Mala dvorana S.C. „Gripe“
2.HRL-jug, 2.kolo

RK EMC–SPLIT II  -  RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  26:25 (12:12)

Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr

Vjerojatno se pitate zašto je ovakav naslov ovog članka. Pa, zato jer on najkraće opisuje nedjeljne događaje vezane za ovu utakmicu. Počeli smo dvoboj "al pari" favoriziranim Splićanima. Obrana je funkcionirala, ali je napad malo štekao. Usprkos tomu, nakon 10-ak minuta semafor je svjetlio 3:3.

E, ali, onda je uslijedio mali pad u našoj igri. Brzopletostima u napadu omogućili smo protivnicima da nam lakim pogotcima iz kontranapada odu na 8:5, i eto ti odmah nepoželjne nervoze!

Vikao je trener Plazo zato i na nas, ali i na pomalo pristrane suce. No, to nas je valjda razbudilo i do kraja poluvremena smo uspijeli posložit našu igru i s puno više odgovornosti u njoj stići do 12:12.

Početak drugog poluvremena donio je i naše jedino pravo vodstvo u ovoj utakmici. Bilo je to 13:15 u 37. minuti susreta.

A, onda, nerazumljivo opuštanje i nonšalancija. U narednih 7 minuta zabijamo samo 1 gol, a primamo ih čak 6!!! I odoše Splićani na +3 razlike. 19:16!

Ni iskusnijoj ekipi od naše nije lako stalno ganjati rezultat, a zamislite samo kako je još to kad napokon uspijete dostići i prestići svog protivnika, a onda početničkim greškama sve prolijete!? Totalno ubijanje volje i raspoloženja!

No, kako se s nama nikad ne zna, vidi ti vraga, stigli mi rezultat i u samu smo završnicu ovog susreta ušli s rezultatom 22:22.

Preostalih 8-9 minuta vjerojatno je tipična priča za sve mlade ekipe koje bave nekim momčadskim sportom. Pogotovo ako vam momčad ima u prosjeku 19-20 godina!

Umjesto da kod rezultata 25:23 mirno realiziramo 2 sedmerca i dva zicera, mi griješimo i promašujemo i na taj način pobjedu prepuštamo protivniku. Tužno, ali istinito!

Usprkos porazu, nitko nam ništa nije mogao zamjeriti niti prigovoriti. Borili smo se i grizli smo, ali protiv nekih stvari se još uvijek ne može. Ali, doći će i naše vrijeme!

Pogotovo kad se riješimo nepoželjnih i tako čestih oscilacija u našoj igri! Još smo mladi i vrijeme je naš adut!

Iz arhive, Toni TokićZa kraj bih još samo želio pohvaliti našeg Cuju, oliti ga, Tonija Tokića.

Momak je zabio 13 od naših 25 golova. Šta više reći, kad brojke same govore!

I u pozitivnom smislu (za njega) i u negativnom smislu (za nas kao ekipu)!

Vrijeme je da mu pružimo i mi ostali pravu podršku!


RK EMC – SPLIT II

J. Galić, S. Tadić, V. Pivac (1), J. Matulić (12), I. Trebotić (3), L. Miletić, H. Žeravica, M. Katić, V. Balić (4), A. Vukas, N. Jadrijević, N. Korjenić (2), I. Slišković (4), K. Mihaljević.

Trener:  Boško Balić
Sl. Predstavnik:  Ivan Mlačić

Isklučenja:  8 min
Sedmerci:  5/5


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
    

Joško Ivanišević, A. Jeličić, Antonio Ivanišević, Jere Ivanišević (1), J. Klarić, F. Pleić (4), V. Vuković, L. Perić (6), S. Čulić, A. Bušić, T. Tokić (13), I. Kaša (1), M. Štrljić, A. Čizmić.

Trener:  Ante Plazibat
Sl. Predstavnik:  Darko Utrobičić

Isklučenja:  8 min
Sedmerci:  3/6
 

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online