Berba bodova na Gripama

Dok je većina ljudi proteklog vikenda marljivo brala grožđe u svojim vinogradima, rukometaši Hrvatskog Dragovoljca su imali ''berbu'' bodova na splitskim Gripama, tako su se na kraju dana u ''badnju'' našla 4 boda, zaslugama igrača i stručnog osoblja 1. i 2. ekipe. U nastavku prenosimo opširnije izvješće ...

RUKOMET (M)

Berba bodova na Gripama

Izvor: rkHD.hr

1.HRL, 3. kolo

Mjesto radnje: SC Gripe

Vrijeme radnje: 6. listopada 2013. (nedjelja); 16⁰⁰

RK H. DRAGOVOLJAC – RK KOZALA 29:26 (15:14)

Prva ''domaća'' utakmica ove sezone, protivnik jako nezgodan, mladi ''nabrijani'' momci iz Rijeke, nervoza prije utakmice uvijek prisutna, Dragovoljac više-manje kompletan, još se čeka priključak sezonskih radnika Perića i Vukovića. Ekipa domaćina bez velikih zvijezda, ali sa puno radnika, svima nam je jasno da ćemo za svaki bod ove sezone morati dati sve od sebe, i ostavit srce na parketu. Takav je i bio dogovor uoći same utakmice - idemo ''na glavu'' pa šta Bog da.

hd -kozala

Ulazak u utakmicu je bio dobar, zaustavili smo gostujući'' run and gun'', obrana je funkcionirala odlično, napad strpljiv, tako da smo do 20 minute stvorili prednost od 4 pogotka prednosti (12:8). Tada naš jedini pivot Čorić, zapinje ''preko crte'' te iskreče gležanj, a kako nemamo drugog pivota morali smo se snalaziti alternativnim rješenjima.Tu dolazi do malog pada koncentracije te na odmor odlazimo samo s golom prednosti (15:14).

hd-kozala 02

Početak drugog poluvremena je bio jako loš, neidejnost u napadu, konfuzija u obrani, gosti to iskorištavaju te stvaraju prednost od 2 razlike (20:22, 21:23). No, ulaskom u igru ''golmana'' Glavaša, koji povezuje 4-5 obrana, utakmica se okreće u korist domaćina, obrana na momente ''fanatična'' sprječila je sve prilaze golu, a ako bi nešto i prošlo pojavio bi se odlični Glavaš. U posljednjih 18 minuta gosti su uspjeli zabiti samo 3 gola, tako da je postalo jasno da bodovi ostaju na Gripama.

hd - kozala 03

Ova je pobjeda ostvarena srčanom borbom cijele ekipe, svi, od prvog do zadnjeg ugradili su dio u ovu jako bitnu pobjedu. Od pojedinaca, treba istaknuti Leona Pavlovića koji je bio konstanta svih 60 minuta te ugradio 8 pogodaka, i vratara Glavaša koji je obranio najbitnije lopte.

RK H. DRAGOVOLJAC – RK KOZALA 29:26 (15:14)

RK H. DRAGOVOLJAC:

Glavaš, Gale 6, Plazibat 4, Pavlović 8, Klarić 3, Bajkuša 1, Galiot 3, Perić, Pleić 2, Roščić, Bosnić, Kaša 1, Grgat 1, Čorić. Trener: Boško Nazor

Sedmerci: 3/3

Isključenja: 8 min

RK KOZALA:

Čaćan, Dunato 3, Sertić 1, Briški 4, Vladika, Jeličić 1, Matanović 6, Sorić, A. Tomić, Crnić 2, F. Tomić, Deak 4, Kalač 1, Buneta 4. Trener: Darko Dunato

Sedmerci: 3/5

Isključenja: 8 min.


 

3. HRL – JUG, 1. kolo

Mjesto radnje: SC Gripe

Vrijeme radnje: 6. listopada 2013. (nedjelja); 10⁰⁰

RK H.DRAGOVOLJAC 2 – RK BIOGRAD 2 32:27 (16:10)

Ovu nedjelju startala je i 3. HRL – JUG. Ovu sezonu naša 2. seniorska ekipa borit će sa za što bolji plasman u 3. HRL. Ekipa je sastavljena od mlađih seniora (u-21), kadeta, te specijalistički pregledanih mlađih kadeta, a vodi ih stručni tim (Klarić-Galiot).

rkhd2-olimp 04

Od samog početka Dragovoljci su odlučili pokazati da su bolji suparnik, tokom cijele utakmice imali su prednost od nekoliko pogodaka razlike, svi igrači su dobili ''poštenu'' minutažu. Obrana sa vratarima Đonlićem i Tokićem je funkcionirala dobro, u napadu se ''šaralo''. Na kraju, pobjeda 32:27 (16:10) i prva dva boda se upisuju u tablicu. Samo tako dalje.

RK H.DRAGOVOLJAC 2 – RK BIOGRAD 2 32:27 (16:10)

RK H.DRAGOVOLJAC 2:

Đonlić, Maleničić 1, Pranjić 5, Generalić 1, Bočkaj 4, Ercegović 5, Ćosić 1, Kaštelančić 2, Matičević, Kutleša 3, Grgat 2, Vukasović 6, Lazarušić 2, Tokić.
Trener: Galiot/Klarić

RK BIOGRAD 2:

Županjac 1, Panđa 4, Škara, Pribilović 3, Nakić 6, Pešić, Ćavar 3, Jeličić 3, Kapitanović, Fabijan 7.
Trener: Leo Zorica

Povezani članci

Who's Online

We have 229 guests and no members online