Nadbiskup Barišić u posjet poplavljenom području Metkovića

Marin BarišićPoplavljeno područje grada Metkovića pohodit će sutra u nedjelju 17. siječnja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji će predvoditi misno slavlje u 9 i u 11 sati u novoizgrađenoj crkvi sv. Nikole biskupa kako bi pružio duhovnu i materijalnu pomoć vjernicima i ljudima toga neretvanskog kraja. Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije uključuje se u pomoć sa sto tisuća kuna koje će tom prigodom župniku metkovske župe sv. Nikole don Senku Antunoviću uručiti ravnatelj Caritasa Slavko Jerončić. Taj novac ide za pomoć najugroženijim obiteljima koje je pogodila ova elementarna nepogoda poplave i obiteljima s više djece...


Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija


polave u Metkoviću


Protekle dane u župi su proveli uglavnom ne spavajući i strepeći pred vodom koja je sve više nadirala. Rijetko tko je ostao pošteđen od vode koja je nezaustavljivo sve pred sobom nosila i ulazila u podrume, dvorišta, kuće. Stara crkva i prizemlje je također pod vodom.

Nacionalni Caritas u suradnji s biskupijskim Caritasima uključio se u pomoć svim ugroženim područjima u Hrvatskoj kao i na međunarodnoj razini katastrofi na Haitiju.

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online