Otvorena Spaladium Arena

otvorenje Spaladium Arene
U Splitu je svečanim koncertom otvorena i na uporabu predana nova višenamjenska sportska dvorana "Spaladium Arena", s 12 tisuća sjedećih mjesta, izgrađena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se održati u siječnju iduće godine. - Treba kazati kako Split od Mediteranskih igara, znači, skoro 30 godina, nije dobio ništa ni približno ovako značajno. A nedavno smo dobili Sveučilišnu knjižnicu, a sada ovu dvoranu - kazao je gradonačelnik Kuret. Na svečanom koncertu pod pokroviteljstvo Grada Splita, uz Zbor i orkestar splitskog HNK pod ravnanjem Alana Bjelinskog i Ivana Repušića, nastupili su Tomislav Mužek, Oliver Dragojević, Tony Cetinski i klapa Intrade ...

Izvor: Božidar Perlain

otvorenje Spaladium Arene
Oliver je imao čast prvi zapjevati... Splite moj!...

Dvoranu je otvorenom proglasio predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

otvorenje Spaladium Arene

Svečanost otvaranja započela je govorom Željko Žderića, direktora Konstruktora, koji je ispred svoje tvrtke, te Dalekovoda i IGH (triju firmi koje su s Gradom Splitom u projektu Javno privatnog partnerstva izgradile dvoranu), podsjetio kako Spaladium Arena prije 15 mjeseci nije imala niti nacrte.

otvorenje Spaladium Arene

- Zato čestitam graditeljima koji su u izuzetno kratkom roku, po projektu Dražena Pejkovića zaista napravili pravo čudo. Oni su svoje napravili, sada je na našim rukometašima da pozlate prvo ovu dvoranu, a zatim i onu u Zagrebu - kazao je Žderić, uz odobravanje i buran pljesak svih nazočnih.

otvorenje Spaladium Arene

Povezani članci

Who's Online

We have 136 guests and no members online