Kup: Orkan izdržao 90 minuta s Splitom, ispao tek na penale

Split - OrkanNK SPLIT - NK ORKAN 0:0, penali 4:2. - Sale, uzmi im pet baluna i pusti  penale... - zafrkantski je doviknuo jedan od najvjernijih navijača Orkana treneru nakon što je sudac označio kraj kup utakmice u kojoj bi netko, neznajući aktere, teško pogodio tko je večeras u Dugopolju bio hrvatski četveroligaš, a tko prvoligaš koji stremi Europskim natjecanjima. Nogometaši Splita tek su nakon izvođenja jedanaesteraca izbjegli eliminaciju u prvom kolu Kupa Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske protiv Orkana ...

NOGOMET

Orkana ispao u kupu od Splita tek na penale

NK SPLIT - NK ORKAN 0:0, penali 4:2

Tekst i slike: Mladen Banović

Istina, imali su splitski crveni terensku inicijativu cijelu utakmicu, a pototovo je izrazita bila u drugom dijelu, no ne samo obrana, već cijela momčad Orkana, pametno je i koncentrirano odigrala ovu utakmicu i stavila na velike (realizatorske) muke teškog favorita.

Split - Orkan

Štoviše, imali su dugoraćani i najizgledniju priliku utakmice. Igrala se 73. minuta kad se najbolji nogometaš iz poznate dugoratske sportske familije Bilić, mladi Karlo, sjurio praćen čuvarem prema golu istrčalog Sunare. Desno je imao suigrača no odlučio se na udarac koji jest prebacio golmana Splita, ali i okvir gola. Najbolja prilika za pogodak na utakmici otišla je u nepovrat.

No bilježimo još par dobrih udaraca na gol mladog kapetana Orkana Duje Klarića, te izgledne prilike Splićana, stativu Ercega, Barabanove promašaje u drugom dijelu, skok i udarac Vidića koji je odskakutao u korner. Na drugoj strani opalio je dobro i Kirievski.

Split - Orkan

Nakon 0:0 u regularnom dijelu Split se protiv županijskog četvrtoligaša plasirao u nastavak kup natjecanja tek nakon udaraca s bijele točke. Svi su bili sigurni kod domaćina, a kod Dugoraćana "zaštekalo" je malo kod Kirevskog (preko gola) i Rojića (obrana Sunare), dok su sigurni bili Šiško i Duje Klarić.

Nedovoljno za čudo u kupu, ali više nego dovoljno da Orkanaše s pomoćnog terena u Dugopolju navijači isprate toplim i dugotrajnim pljeskom. Bravo momci!

U drugom kolu Splita čeka Mračaj.

Split - Orkan

 
RNK SPLIT:  Sunara, Galović, Vidić, Radeljić, Glavina, Paracki, Brlečić (od 65. Baraban), Erceg, Fuček (od 75. Rebić), Kvesić, Bagarić (od 56. Vojnović).
 
NK ORKAN: N. Kirevski, N. Klarić, Mandurić, Šiško, Budimir, Vidović (od 73. Sočo), D. Klarić, Batinić (od 58. Tomić), J. Kirevski, Bilić (od 82. Lažeta), Rojić.

 


FOTO - PRIČA

Foto: Ante Čizmić / Cropix

Split - Orkan

Split - Orkan

Split - Orkan

Split - Orkan

Split - Orkan

Split - Orkan

Povezani članci

Who's Online

We have 358 guests and no members online