Propustili se oprostiti pobjedom od loše sezone

jure žilićnk omišNK OMIŠ – NK DINARA  1:1 (1:0). U uvjetima primjerenijim vaterpolu ili pak hrvanju u blatu zanimljiva je utakmica sa poprilično prilika za pogodak, i to na obje strane, odigrana u kišom poplavljenom Omišu. U izjednačenoj igri gosti su u prvom dijelu bili opasniji po gol. Bilježimo dvije-tri izvrsne prilike za vodstvo, iako su i domaćini imali par prilika za pogodak: slobodnjak Jure Žilića, par udaraca glavom (Plešnar?) poviše gola nakon kornera. Ljupko Vrljić, napadač Dinare, vješto je nanizao u prodoru nekoliko igrača obrane Omiša, izbio pred gol, ljepo prebacio i vratara Boška Baučića, no lopta je na putu prema praznom golu na nesreću Dinare zastala u lokvi u petercu domaćina. Opasno se i u idućim minutama živjelo u šesnaestercu Omiša. Toni Jakir nakon gužve i udarca glavom (Vrljić? Matić?) spašava i u posljednji trenutak izbija loptu sa gol crte. I laureat Baučić časti jednom loptom jednog od Matića koji s dvadesetak, dvadeset pet metara ne pogađa prazan gol, a već u idućem napadu omiški sportaš godine odlično reagira. I Omiš prijeti, u prvom dijelu najčešće udarcima izvana ili preko raspoloženog Žilića koji je prava enigma za gostujuću momčad, s svih pozicija. Nakon par dobrih ali nepreciznih udaraca potonjega, bilo je vrijeme da jedan udarac odsjedne i u mreži. To se i dogodilo u 43. minuti kada je majstor s Orija ispred šesnaesterca Dinare nanizao par igrača, pogledao gdje se nalazi vratar Čorić i silovito, ali i precizno odapeo prema golu. Neobranjivo, tik uz stativu, neuhvatljivo za odličnog Čorića. 1:0! ...III HNL - JUG

Omiš, 15. svibnja 2010.
Stadion "Anđelko Marušić – Ferata"
Gledatelja 50 pokislih.


NK OMIŠ – NK DINARA  1:1   (1:0)

Sudac: Robert Hausvička (Dubrovnik) – 7,5
Strijelci: 1:0 Jure Žilić u 43 min. 1:1 Ivan Matić u 78. min
Najbolji igrač: Jure Žilić (Omiš)

 

Jure Žilić
Jure Žilić
arhivska fotografija


Piše: Mladen Banović
 

nk omišU nastavku gledamo igu izjednačenih protivnika. Kiša se zaustavila ali još sijevaju prilike na obje strane. Vrljić, Matić s jedne, a raspoloženi Žilić, pa Biuk, je li to i Peković?,.. prema drugoj, no vratari su na visini zadatka.

Jure Žilić u nastavku radi dar-mar po lijevoj strani, no slaba je od toga vajda za Omiš kada nema raspoloženih suigrača koji ili promašuju mrtve prilike, poput Delića, ili ih ni nema na drugoj stativi.

goolOmiš promašuje par izvanrednih prilika i kazna ih je po nepisanom nogometnom pravilu ubrzo sustigla. U jednom od napada Dinare s ruba šesnaesterca odlično je kroz obranu domaćina odapeo Ivan Matić. Mreža se zatresla. Izjednačenje u završnici utakmice.

Omiš može žaliti što se pobjedom nije oprostio od svojih navijača, ali s obzirom na viđeno na terenu ovo je možda i najpravedniji rezultat.NK OMIŠ

Baučić (6,5), Jakir (6,5) (od 55. Delić 6), Tomić (6,5), Piplović (6,5), Biuk (6,5), Plešnar (6,5), Žilić (8), Šarić (6) (od 45. Bašić 6,5), Šiša (6,5) (od 70. Škarica 6) , Pivčević (6,5), Peković (6,5)

Trener: Josip Knežević

 

arhivska fotografija
Arhivska fotografija

 

NK DINARA

Čorić (7), Dujić (6,5), Ercegović (6), Dujaković (6,5), Medaković (6,5), Radeljić (6,5), Bulat (6,5), J. Matić (6,5), Vrljić (7) (od 73. Budimir 6), I.Matić (7), Paradžik (6) (od 63. Radić 6)

Trener: Miroslav Čalić


 

Povezani članci

Who's Online

We have 532 guests and no members online