Orkan: Lider jesenskog dijela prvenstva

NK USKOK - NK ORKAN 1:3 (1:1) Ekipa Uskoka izgubila je derbi na svom terenu. Bolji je bio Orkan koji se predstavio u jako dobrom svjetlu i zasluženo uzeo bodove. Domaći su odradili dobro tek uvodni dio kada su došli do vodstva i to već u 5. minuti kada su gosti neuspješno pokušali uhvatiti Uskokove igrače u zaleđe, izbjegao ga je Goreta, prihvatio loptu i lako poentirao. Dvije minute nakon toga nova sjajna prilika za domaće, no Jurić je sa 6-7 metara promašio gol. Odmah je stigla kazna, Parać je izbijajući loptu pogodio Antu Marčića koji ju je prihvatio, zaobišao vratara i plasirao u mrežu za izjednačenje. Imao je i Uskok zatim jednu dobru priliku, opet su je promašili, i kola su im krenula nizbrdo. Orkan je bio bolja ekipa posebice u drugom dijelu, opet ih je poljubila sreća pri drugom pogotku kada je Grbeša na prsa primio ubačaj i snažno pucao lijevom nogom, lopta je udarila u glavu Šimića i završila u mreži. Toliko je taj udarac bio jak da nesretni Šimić nije mogao nastaviti susret. Od pravog potopa domaće je spasio sjajni Guć, obranio je nekoliko čistih prilika Orkanaša, barem tri puta bio oči u oči s dugoratskim napadačima i izlazio kao pobjednik, u jednoj je akciji dvaput mačjim skokovima spašavao svoju mrežu. No ni on nije mogao ništa kada je u 82. minuti ponajbolji pojedinac susreta Ante Marčić izvaljao svog čuvara na desnoj strani i onda dijagonalno fantastično našao Ivana Šarića koji se samo naklonio na nebranjenoj drugoj vratnici za konačnih 1:3.

Piše: M.Velić / Sportske Novosti
Izvor: Sportske Novosti


Stvorili su i domaći tijekom drugog dijela dvije prilike, no na sebi svojstven način su ih uprskali.

Orkana u subotu čeka još jedna prvenstvena utakmica. Prije fešte, blagdanske pauze i odmora valja odraditi još i odgođenu utakmicu 8. kola, gostovanje u Vranjicu kod Omladinca. Pobjedom na još jednom vrućem gostovanju Orkan bi se odljepio na tablici od pratitelja lijepa četiri boda. No valja se pošteno pomučiti u subotu  da se ta blagdanska želja Orkanašima i ostvari. Tek onda može početi fešta..

nk orkan dugi rat

Za NK ORKAN u zadnjem jesenskom kolu 1.ŽNL nastupili su: Baučić 7 - Galić 6,5 (od 86. Vuković -), Šušak 6,5, Tomić 7, M. Balić 6,5 - Jukić 7, Mihovilović 7 (od 79. Ivanišević -), Grbeša 7 (od 73. Miljak 6,5), Marčić 7,5, Klarić 6,5 - Šarić 7.
Trener: Goran Pekas 7.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online