Economic Transition Forum 25. svibnja u Splitu

mislilacEconomic Transition Forum (ETF) održat će se u splitskom hotelu Park u petak, 25. svibnja 2012., a tema ovogodišnjeg okupljanja je pozicioniranje jugoistočne Europe u razmještanju globalne moći. Radi se o forumu slobodnih mislioca koji u vremenu konstantne tranzicije razgovaraju o problemima globaliziranog svijeta. Na splitskom skupu koji počinje u 9 sati govorit će Yuri Felshtinsky, Vladimir Gligorov, Zoltan Pogatsa, Peter Frank, Jonathan Westover i Josip Tica. Moderator foruma bit će Viktor Vresnik ...


ECONOMIC TRANSITION FORUM

Pozicioniranje jugoistočne Europe u razmještanju globalne moći

Izvor: DalmacijaNews

Yuri Felshtinsky je njemačko-ruski publicist i povjesničar koji je, zajedno s ubijenim Alexandrom Litvinenkom, objavio kontroverznu knjigu o modernoj Rusiji.

Vladimir Gligorov ugledni je ekonomist i ekonomski analitičar, profesor na Međunarodnim ekonomskim studijima u Beču.

Zoltan Pogatsa je mađarski angažirani intelektualac i profesor političke ekonomije poznat po tome što nudi nekoliko perspektiva promatranja globalne ekonomije 21. stoljeća.

Peter Frank je  profesor ekonomije na Wingate University, North Carolina, trenutačno radi na pitanjima vezanim poduzetništvo, neformalnu ekonomiju i institucionalne promjene u tranzicijskim gospodarstvima.

Jonathan Westover je pak profesor menadžmenta na Woodbury School of Business i direktor Academic Service Learning na Utah Valley University, teme interesa su mu organizacijsko ponašanje, upravljanje kompanijama i etika, korporativna društvena odgovornost i međunarodna politička ekonomija.

Josip Tica profesor je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, teme stručnog rada su mu međunarodna makroekonomija, makroekonomska politika i međunarodne financije.

Moderator Viktor Vresnik novinar je i glavni urednik hrvatskog izdanja Forbesa, ujedno i stalni suradnji Jutarnjeg lista i Globusa.

Povezani članci

Who's Online

We have 383 guests and no members online