Splitski 'bili' čestitali Orkanu stogodišnjicu

S devet komada u mreži Hajduk je slavljeniku Orkanu "čestitao" 100. rođendan. Splićani nisu imali milosti, no domaćin je nije ni tražio. Dugoraćanima je najvažnije bilo da im je u goste stigao najdraži prijatelj i tako im uveličao proslavu cijelog stoljeća postojanja, što je jubilej vrijedan divljenja. Treba znati izdržati sve te silne godine, premostiti krizna vremena i nastaviti gurati naprijed...
- Ovo je tek prvih 100 godina! - poručuju iz Orkana, današnjeg četvrtoligaša. To im je trenutno rang po mjeri, ali se nadaju kako će se kroz koju godinu vratiti u 3. HNL Jug. No, o tom potom. Ovom prigodom u fokusu je bila proslava rođendana koja je započela još u jutarnjim satima u svečanom tonu, svetom misom za poginule i preminule članove Orkana. Položeni su i vijenci na spomen-križu u Dugom Ratu, a otkrila se i spomen-ploča na kući obitelji Kadić gdje se nekad nalazila gostionica Kadić u kojoj je 1918. osnovan Orkan. Nisu zaboravili Orkanaši na svoje korijene. Utakmica s Hajdukom bila je središnji događaj. Veza Orkana i kluba s Poljuda oduvijek je bila jaka s obzirom na to da su u Dugom Ratu ponikli mnogi igrači Hajduka, a i treneri Orkana bili su nekadašnji hajdukovci. Stoga domaćinu uvijek učini toplo oko srca kad mu Hajduk pokuca na vrata.

SLAVLJENIČKA UTAKMICA U DUGOM RATU

Proslava prvih 100 godina Orkana i igranja nogometa u Dugom Ratu

Piše: Vedran Babić / Slobodna Dalmacija
Foto: Ivica Čavka / Dalmatinski portal, Hajduk.hr
Izvor: Slobodna Dalmacija


Početni je udarac izveo bivši igrač, trener i dužnosnik Orkana Dalibor Franolić, a Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović uručio je prigodne poklone predsjedniku Orkana Marinu Ivaniševiću.

Splitski 'bili' čestitali Orkanu stogodišnjicu

Na igralištu SRC Dalmacija okupilo se oko 1000 simpatizera Orkana, među njima i dosta bivših i sadašnjih članova, trenera, igrača i djelatnika, mnogih koji su jednim dijelom sudjelovali na tom stogodišnjem putovanju. Po završetku utakmice slavlje se preselilo u park pored lučice u Dugom Ratu gdje se održala velika pučka fešta.

Splitski 'bili' čestitali Orkanu stogodišnjicu

Sami susret bio je jednosmjeran, prema očekivanjima. Hajduk je odradio lakši trening u sklopu priprema za ono pravo što dolazi. Trener "bilih" Željko Kopić u svakom je poluvremenu na teren poslao posve različitu jedanaestoricu. Od prve su minute zaigrali novopridošli Duka i Mikulić, u nastavku i Ivanovski, a priliku su dobili i mladići Šego, Palaversa, Kreković, Bradarić i Nejašmić koji su nedavno potpisali nove ugovore. Orijanin Delić i Šego postigli su po dva gola, a Caktaš, Ismajli, S. Jurić, Palaversa i Ivanovski po jedan.

Splitski 'bili' čestitali Orkanu stogodišnjicu

Povezani članci

Who's Online

We have 127 guests and no members online